Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. január 13., kedd

Mátrafüredi Pálinkaverseny 2015.



AZ
FM ASZK - MÁTRA ERDÉSZETI, MEZŐGAZDASÁGI ÉS VADGAZDÁLKODÁSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA,
MÁTRAFÜRED
A
KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA, GYÖNGYÖS
AZ
ORSZÁGOS MAGYAR AGRÁR- ÉS VADÁSZKAMARA, BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN, HEVES ÉS NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETEI
MEGHIRDETIK:
A 2015. ÉVI,
AZ ÉSZAK MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ TELEPÜLÉSEIN ÉLŐ ÉS GAZDÁLKODÓ ERDÉSZEK, GAZDÁSZOK ÉS VADÁSZOK
X. JUBILEUMI
BOR- ÉS
PÁLINKAVERSENYÉT,
VALAMINT
A RÉGIÓ VIII. VADÉTELFŐZŐ VERSENYÉNEK DÖNTŐJÉT
A verseny célja, hogy a bírálatra kerülő borok és pálinkák feleljenek meg a nemzetközi előírásoknak, valamint vegyék figyelembe a fogyasztók gasztronómiai igényeit is. Így a bírálók azt is keresik, mely borok és pálinkák illenek leginkább a különféle vadból készített ételek fogyasztásához.
A bor- és pálinka-, valamint a főzőverseny lebonyolítása nyilvános.
Nevezési feltételek:
A versenyzők nevezhetnek saját termelésű borokkal és valódi gyümölcs alapanyagból készült bér- és/vagy sajátfőzetű pálinkákkal, párlatokkal.
Egyéb ízesített párlatok, likőrök a pálinka törvény értelmében csak szeszesitalnak számítanak, így a pálinkaversenyen nem indulhatnak.
A bor- és pálinka minták leadásánál, tételenként, nevezési lapot kell kitölteni, ezzel a regisztráció megtörténik.
Regisztrációs lap, az iskola honlapjáról is letölthető. ( címet, lásd lentebb )
A versenyen való részvétel díja, minden első tételnél 1000 Ft, minden további tétel nevezési díja 500 Ft. A nevezhető tételek száma nincs korlátozva.
A verseny résztvevői fajtánként az alábbi mennyiségeket kell, hogy benyújtsák:
- Borból 2 db 0,7 l-es, dugaszolt minta

Kategóriák: fehér, vörös, rosé, különleges. - Cukortartalom szerint: száraz, félszáraz, félédes, édes. 2


- Pálinkából 2 db, 0,35 l-es, dugaszolt minta

Pálinka: Magyarországon termesztett, 100 %-ban valódi gyümölcsből készült párlat, különleges erdei termésekből készült párlat, illetve, szőlő, törköly, bor és seprő párlata.
A minták átvétele: 2015. január 19-ig
Mátra Szakképző Iskola portáján (3232 Mátrafüred, Erdész út 11.)
(Egyeztetés telefonon: 37/520-250; 30/3490-472)
Mátrai Hegyközségi Tanács (3231. Gyöngyössolymos, Solybor Kft.
Hordós Attila 06-37/500-664)
Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa (3910 Tokaj, Dózsa Gy. u. 2.
Szolyák Szilvia 06-47/352-623)
Nógrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság
(3100 Salgótarján, Baglyasi u. 2. Kiss Tamás 06-32/521-511)
Eger Város Hegyközsége (3300 Eger, Deák F. u. 51.
Tarsoly József 06-36/411-943)
A bor- és pálinkaverseny időpontja: 2015. január 29. (csütörtök) 8.30 – 16.00-ig
- helyszíne: Mátra Szakképző Iskola, 3232 Mátrafüred, Erdész út 11.
Versenyünket ez alkalommal is megtiszteli, mint a zsűri elnöke:
Szicsek János a Szicsek Pálinkaház tulajdonosa,
a Szeszipari Szövetség és Terméktanács Tagozati Elnöke
A vadételfőző verseny időpontja: 2015. február 13.
A társaságok nevezéseit: 2015. február 6-ig várjuk.
A VERSENYEK ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉSÉRE
2015. február 13-án, pénteken, 13 órától kerül sor Mátrafüreden,
az FM ASZK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma aulájában.
Mindkét rendezvény eredményeiről, és a díjkiosztással kapcsolatos információkról az iskola honlapján - www.matra-szakkepzo.sulinet.hu - részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők.
Ugyaninnen letölthetők, a nevezési, regisztrációs lapok is.
Minden résztvevőt szeretettel várunk.
Karnis Pálné Gréczi László
igazgató szakmai igazgatóhelyettes
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése