AZ
FM ASZK - MÁTRA ERDÉSZETI, MEZŐGAZDASÁGI ÉS
VADGAZDÁLKODÁSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA,
MÁTRAFÜRED
A
KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA, GYÖNGYÖS
AZ
ORSZÁGOS MAGYAR AGRÁR- ÉS VADÁSZKAMARA,
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN, HEVES ÉS NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETEI
MEGHIRDETIK:
A 2015. ÉVI,
AZ ÉSZAK MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ TELEPÜLÉSEIN ÉLŐ ÉS
GAZDÁLKODÓ ERDÉSZEK, GAZDÁSZOK ÉS VADÁSZOK
X. JUBILEUMI
BOR- ÉS
PÁLINKAVERSENYÉT,
VALAMINT
A RÉGIÓ VIII. VADÉTELFŐZŐ VERSENYÉNEK DÖNTŐJÉT
A verseny célja,
hogy a bírálatra kerülő borok és pálinkák feleljenek meg a nemzetközi
előírásoknak, valamint vegyék figyelembe a fogyasztók gasztronómiai igényeit
is. Így a bírálók azt is keresik, mely borok és pálinkák illenek leginkább a
különféle vadból készített ételek fogyasztásához.
A bor- és pálinka-, valamint a főzőverseny lebonyolítása nyilvános.
Nevezési feltételek:
A versenyzők nevezhetnek saját termelésű borokkal és valódi gyümölcs
alapanyagból készült bér- és/vagy sajátfőzetű pálinkákkal, párlatokkal.
Egyéb ízesített párlatok, likőrök a pálinka törvény értelmében csak
szeszesitalnak számítanak, így a pálinkaversenyen nem indulhatnak.
A bor- és pálinka minták leadásánál, tételenként, nevezési lapot
kell kitölteni, ezzel a regisztráció megtörténik.
Regisztrációs lap, az iskola honlapjáról is letölthető. ( címet, lásd
lentebb )
A versenyen való részvétel díja, minden első tételnél
1000 Ft, minden további tétel
nevezési díja 500 Ft. A nevezhető tételek száma nincs korlátozva.
A verseny résztvevői fajtánként az alábbi mennyiségeket kell, hogy
benyújtsák:
- Borból 2 db 0,7 l-es, dugaszolt minta
Kategóriák: fehér, vörös, rosé, különleges. - Cukortartalom szerint: száraz, félszáraz, félédes,
édes. 2
- Pálinkából 2 db, 0,35 l-es, dugaszolt
minta
Pálinka: Magyarországon termesztett,
100 %-ban valódi gyümölcsből készült párlat, különleges erdei termésekből
készült párlat, illetve, szőlő, törköly, bor és seprő párlata.
A minták átvétele: 2015. január 19-ig
Mátra Szakképző Iskola portáján (3232 Mátrafüred, Erdész út
11.)
(Egyeztetés telefonon: 37/520-250; 30/3490-472)
Mátrai Hegyközségi Tanács (3231. Gyöngyössolymos, Solybor Kft.
Hordós Attila 06-37/500-664)
Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa (3910 Tokaj, Dózsa Gy. u. 2.
Szolyák Szilvia 06-47/352-623)
Nógrád Megyei Kormányhivatal
Földművelésügyi Igazgatóság
(3100 Salgótarján, Baglyasi u. 2. Kiss Tamás
06-32/521-511)
Eger Város Hegyközsége (3300 Eger, Deák F. u. 51.
Tarsoly József 06-36/411-943)
A bor- és pálinkaverseny időpontja: 2015. január 29. (csütörtök) 8.30 –
16.00-ig
- helyszíne: Mátra Szakképző Iskola, 3232
Mátrafüred, Erdész út 11.
Versenyünket ez alkalommal is megtiszteli, mint a
zsűri elnöke:
Szicsek János a Szicsek Pálinkaház
tulajdonosa,
a Szeszipari Szövetség és Terméktanács Tagozati Elnöke
A vadételfőző verseny időpontja: 2015. február
13.
A társaságok nevezéseit: 2015. február 6-ig várjuk.
A VERSENYEK ÜNNEPÉLYES
EREDMÉNYHIRDETÉSÉRE
2015. február 13-án, pénteken, 13
órától kerül sor Mátrafüreden,
az FM ASZK - Mátra Erdészeti,
Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma aulájában.
Mindkét rendezvény eredményeiről, és a díjkiosztással
kapcsolatos információkról az iskola honlapján - www.matra-szakkepzo.sulinet.hu
- részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők.
Ugyaninnen letölthetők, a nevezési, regisztrációs
lapok is.
Minden résztvevőt szeretettel várunk.
Karnis Pálné Gréczi László
igazgató szakmai igazgatóhelyettes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése