609.
2014/0712
AQUAVINICUM
ÁGYAS
GYÜMÖLCS
Gála Royal Alma
üvegben érlelve
A rossz idők után általában mindig jobb idők
jönnek, és ez így volt ezen a hétvégén is, hiszen a pocsék péntek után napos
szombatra virradtunk, igaz meglehetősen álmosan, mert azért a díjkiosztót
megtartották Csopakon és mi fel is utaztunk oda, hogy átvegyük azokat. Mondanom
sem kell, hogy megérte megtenni a közel háromszázötven kilométert, hiszen
nemcsak okleveleket, hanem ajándéktárgyakat is átvehettünk, sőt két tévéstáb is
interjút készített velem. Csodás, felejthetetlen este volt, szakmai szempontból
a sok gratuláció fogadása olyanoktól, mint a Csalló Pálinka Manufaktúra, vagy
éppen a Szicsek Pálinkaház, akikkel fej-fej mellett értünk el kimagasló
eredményeket. Nehéz is egy ilyen nap után bárminek is neki fogni, de hát azért
ez még nem a legnagyobb csúcs, lehet innen még felfelé jutni, de ehhez tovább
kell dolgozni. Itt is van mindjárt az elmúlt napokban bemutatott pálinkacsalád
harmadik tagja, amely a megszokott Ágyas Párlatokat képviseli. A nyár folyamán,
amikor az almánkat begyűjtöttük, természetesen ebből a fajtából is aszaltunk
meg egy kilónyit, arra az esetre, ha elkészül a pálinkánk és szeretnénk azt
ízesíteni a gyümölccsel. Érdekessége ennek az almafajtának, hogy hazánkban augusztus végén kezdhető a szedés. A túlérés elkerülése miatt
3-4 menetes szedés javasolt. A gyümölcsök korán már a szedéstől élvezhetők, s a
fogyasztási érettség kb. 3-4 hónapig tart. Egyike az ország legnépszerűbb
almáinak! Évekkel előbb terem gyümölcsöt, mint más Gála fák. Nem igényelnek
különleges gondozást, természetesen növekednek. Az
aszalvánnyal ágyas alma párlat frissen üdítő és kiválasztást fokozó, láz,
gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztéskörüli zavar esetében. Az
ágyazás hatására italunk az alapitalhoz képest színében is excluziv külsőt nyer
el, beltartalmát tekintve, pedig egy teljesen új italunk lesz. Lágy és elegáns. Illatában enyhén túlérett gyümölcs-jelleget ad,
marcipános almatónussal aláfestve, enyhe fűszeressége a héjból származik.
Ízében édeskés, gyümölcsös, rendkívüli viaszosságából származó fiatalos
csípősséggel. Fűszeres, testes, közepesen hosszú lecsapással, erős nyomással a
garaton. Ajánlható fűszeres szárnyas-pecsenyék, kávé és almáspite vagy
almásrétes mellé. Egy biztos felejthetetlen élmény lesz része minden
fogyasztójának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése