IV. Karcagi Szent Miklós-napi disznótor- és házi pálinka verseny
A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi pálinka versenyen
mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb hurka és a legjobb
pálinka. A kóstolni vágyók pedig remek gasztronómiai élmény részesei
lehetnek. Mindenkit szeretettel várnak Karcagra!
Hagyományos disznótoros verseny:
3-10 fős csapatok, családi, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák
versenye, ahol a feladat egy 100-200 kg-os sertés helyszínen történő,
hagyományos módon történő feldolgozása. A rendezvényre látogatók a
csapatok elkészült disznótoros ételeit megkóstolhatják.
Szent Miklós-napi házi pálinkák versenye:
A Szent Miklós-napi házi pálinkák versenyén kizárólag valódi
gyümölcspárlatok vesznek részt.A versenyben résztvevő pálinkákat a
látogatók megkóstolhatják.
A disznótoros és pálinkakóstolók árát és az adagokat a versenyzők
határozzák meg, és az adagok méretét és árát jól láthatóan kifüggesztik.
A versenyek menete:
06.00 Gyülekező
007.00 Ünnepélyes megnyitó
07.15 IV. Házi disznótoros verseny résztvevői a malacokat a helyszínen
vágják le, és a feldolgozás helyben történik. A feladat, valamilyen
hagyományos disznótoros étel elkészítése. Az elkészült ételeket
folyamatosan kell a zsűri részére kínálni. Az utolsó ételt legkésőbb 14
órára kell tálalva bemutatni.
Kóstolható ételek:
Hagymás vér
Frissen sültek (tüdős hurka, véres hurka, kolbász, pecsenye, tepertő stb. kivéve májas hurka)
Húsleves
Káposztás ételek
Tészta ételek
Májas hurka
Pontos helyszín:
Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium udvara
Belépő:
Nincs információ.
Információ:
Nagy Melinda
30/571-1876
sales@biohotelnimrod.hu
Ifj.Hubai Imre
30/915-3174
Honlap: www.biohotelnimrod.hu
időpont:
2013-12-06 - 2013-12-07
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése