A hétvégén ismét Szerbiai vendégek látogattak el a Pálinkafőzdébe, és mivel már visszatérő vendégek, így remek hangulatban zajlott le a találkozó. A régi ismerősök mellett természetesen újabbak is érkeztek, akik kíváncsian hallgatták végig az idegenvezetésemet a lepárlóüzemben. Annyit azért tudni kell ezekről a vendégekről, hogy a Zentai Pálinkabarátok Köréből kerülnek ki, akiket időről-időre dr. Rózsa Péter irányít el a mi kis falunkba. Ilyenkor természetesen fontos és kevésbé fontos szakmai kérdések is felmerülnek, amelyet igyekszünk alaposan kivesézni. Náluk Szerbiában lényegesen szabadabban, odahaza főzhetnek és ebben mindegyiküknek van némi gyakorlata, így némi túlzással ugyan, de elmondható, hogy kollégákról van szók, akik egy kicsit tanulni jönnek át hozzánk. Az eszmecsere után természetesen nemcsak az ismereteket cseréljük ki, hanem a legfrissebben lefőzött termékeinket is. Ennek szellemében megismerhettük dr. Rózsa Péter világhírűségre jelölt cseresznye pálinkáját, amely valójában nagyon finom, ha még nyers is egy kicsit. Természetesen a főzde tulajdonosa Herr Dieter Hartigot sem kell félteni, mert ő pedig előhúzza a tarsolyából a közel egy éve ledesztillált féltve őrzött bodzapálinkáját, amelyet én készítettem el számára a szedéstől a lepárlásig. A hangulat emelkedéséhez én még annyival járultam hozzá ezen a péntek délutánon, hogy ha nem is pálinkát főztem a kedves barátainknak, de legalább egy finom bátai halászlében részesítettem őket. A hat kilónyi pontyot szinte teljesen elfogyasztottuk, jó vörös bor kíséretében, ami jelezte, hogy nem lehetett annyira rossz. Természetesen, mint minden jónak ennek is vége ért egyszer, de a búcsú nem hosszúra ígérkezett, hiszen néhány hónap múlva a következő Keceli pálinka ünnepen ismét találkozni fogunk, ahol párlatainkat meg is méretettjük.
2013. augusztus 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése