Melurarcum Cellarium
Reggel odahaza kezdem a munkámat az Erjesztő Teremben, ahol jelenleg az alma és körte cefrék forrnak, illetve az előbbiek ma reggelre teljesen leálltak a forrással, így azonnal le is fóliáztam azokat, hogy lehetőleg legjobban megóvjam a levegőtől és az alkohol elpárolgásától. A körte cefréket megtöröm, majd indulok a Sőrés Pincébe dolgozni. Onnan hazaérkezve megnézem a pincében még mindig forrásban lévő három borfajtámat. A cabernet rozét megkóstolva azt még mindig édesnek találom tehát hagyom hadd forrjon még tovább. A fehér kékfrankos már bor tehát annak fejtését hamarosan megejthetem. Végül a szürkebarát még félédes ezért azt is hagynom kell még hadd forrja ki a cukrot magából. Az almabor is szépen forrásban van. A körtebor viszont elég vontatottam akar beindulni ezért két liter jól forró almabort öntők hozzá remélve, hogy az segít neki beindulni.
Délután edényeket készítek elő, hiszen pénteken ismét pálinkafőzés lesz. Elhatározom, hogy megpróbálom a besztercei szilvát kifőzetni, mert tovább nem akarom hagyni nehogy az is tönkre menjen, fogok hozzá rakni egy kis törkölyt a bikavérből és majd némi almát is, hogy biztosan legyen belőle pálinka. Pálinka vevőm is érkezik és elvisz 1 l cseresznyeszilva pálinkát. Sztasek is befut, akit megkinálok egy kis vilmoskörte-cserszegi fűszeres pálinkával. Nagyon ízlik neki ezért még három centet adok neki belőle.
A szomszédban található körte fát is megnézem, de nem találok rajta, sem alatta használható körtét, pedig még egy ládával feltudnék dolgozni a többihez. Viszont van három füge fájuk, amelyen rajta a termés. El is határom, hogy kitalálok valamit annak felhasználásáról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése