Bátai Téli Esperes Körte Pálinka
A mai nap a pincészetben nyugalomban telik el. Reggel megtöröm a még mindig forrásban lévő alma cefréket, valamint az éppen forrásba indult két körte cefrét, amelyek az élesztő és a tápsó hatására szinte azonnal beindult. Holnap remélhetőleg még egy ládával tudok hozzá rakni, hogy a hordó teljesen megteljen. Már most is kiváló illatanyaggal rendelkezik, ahogy a pektinbontó enzim kifejti hatását a sejtek szétroncsolásával. A továbbiakban pedig élvezem a tegnapi nap sikereinek gyümölcsét és kicsit fürdetem magamat az elégedettségben. A pincekönyvbe gondosan bejegyezgetem az elfogyott italokat. Átnézem a még forrásban lévő borokat is, amelyek szintén nem akarnak még megállni. Az almabor is jól forr és bizony a legfrissebb gyümölcsbor a körte is szépen forrásnak indult. A pálinka készletemet kissé felforgattam, de ennek helyre rakását és visszaállítását másik napra hagyom. Hiszen a jövő héten szerdán a ringlószilva kifőzésére fog sor kerülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése