Fermentum Cella
Reggel a szokásos cefre törésnek állok neki, igaz már csupán a Téli Esperes Körte Pálinka cefréje dolgozik. Ezt követően kinyitom a présházat is, ahol a még forrásban lévő borokat tekintem meg. A mai nap idehaza dolgozom, még pedig neki állok a címben megnevezett Erjesztő Terem kitakarításának. Ez a Terem egykor istálló gyanánt szolgált most pedig itt találhatók a műanyag kádakban a cefrék. A takarítás sok időt vesz igénybe, így egész délutánig ezzel tevékenykedem. Furcsa módon már a déli cefre törésnél észreveszem, hogy a forrás intenzitása csökkent az esti törésnél pedig egyértelműen úgy találom, hogy leállt a forrás. Ezért légmentesen lefóliázom mind a két edényt. Átgondolom a hétfői főzés menetét, mert már holnap délután le kell vinnem az első adagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése