Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. december 9., vasárnap

Szent Miklós napi pálinka kóstolás


Pálinkakóstolás és bírálat

2012.12.07.



Szent Miklós a pálinka

védőszentjének ünnepére




Ismét a tulipános poharak mögé ültünk a megszokott péntek esti pálinka kóstolásaink alkalmával. Több dolog miatt is aktuális volt már ez. Az első, hogy egy nappal korábban ünnepeltük Szent Miklós Myrai püspök ünnepét, amely egyben a pálinkásoknak a védőszentje is. A másik alkalom, hogy január közepén Ongán regionális pálinkaverseny fog zajlani, amelyre pincészetünk történetében először nevezni szeretnénk. A harmadik ok, hogy közben elkészültek pincészetünk reklám pólói, amelyet ez alkalommal be is mutattunk magunkon a résztvevőknek. A meghívottak között új bírálok is jelen voltak, akiket elsőként persze kioktattunk a feladatra. Mindenesetre rendkívül élmény dús, jó estét töltöttünk el poharaink mellett.
Résztvevőink:
Szabó Péter
alpolgármester, vállalkozó
Karádi László
rendőrzászlós, borász
Németh Attila
vasutas állomásfőnök
Mohr Zoltán
vállalkozó falusi vendégfogadó
Bese Csaba
mezőgazdász
Muth József
pincemester


Pálinka bírálati

Összesítő
2012.12. 07..




Pálinka fajtája
Szabó
Péter
Muth
József
Német
Attila
Becse
Csaba
Mohr
Zoltán
Karádi
László
Ősszesítés
NATÚR PÁRLATOK
Besztercei szilva
18
16,5
16,5
16,5
20
15
102,5
Császárkörte
20
15,5
14,5
14
13,5
14,5
92
Vadkörte
17
17
18
12
10,5
19
93,5
Zenit törköly
16
15
14
10
16
14,5
85,5
Kékfrankos törköly
19
19
17
13,5
16,5
16,5
101,5
ÉRLELT PÁRLATOK
Tölgyfahordó Meggy
17
18,5
17,5
14
18
15
100
Eperfahordó Kajszi
19
19
17
13
20
17
105
ÁGYAS PÁRLATOK
Szőlővel Ágyas Bikavér törköly
16
17
14,5
12
15,5
12
87
Datolyával Ágyas Bikavér törköly
15
16,5
15,5
11
14,5
16
88,5

















Bírálat végeredménye:


1. Eperfa hordós Kajszibarack – 105 pont = 17,5 pont
2. Besztercei szilva – 102,5 pont = 17 pont
3. Kékfrankos törköly – 101,5 pont = 16,9 pont
4. Tölgyfa hordós meggy – 100 pont = 16,6 pont
5. Vadkörte – 93,5 pont = 15,5 pont
6. Császárkörte – 92 pont = 15,3 pont
 7. Datolyával ágyas törköly – 88,5 pont = 14,7 pont
8. Szőlővel ágyas bikavér törköly – 87 pont = 14,5 pont
9. Zenit törköly – 85,5 pont = 14,2 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése