Néri Szent Fülöp
Erdei Szamóca Ágyas Pálinka
(Fragaria vesca)
2011.
Most már ismerjük, hogy mi is a legfőbb összetevője ennek a párlatunknak. Mégis elhelyezkedése szempontjából a Mellurarcum Cellarium Rendszerben a következő helyen található ez az ital. Legfőbb meghatározója, hogy 2011. évi Ágyas Pálinka kategóriában található, azon belül is a Vegyes Pálinkák alcsoportjába került besorolásra, mert az alap ital Fehér Bikavér Borseprő Párlat, amelynek egy része ráadásul gyümölcsborok seprőjéből keletkezett. Bizton állíthatom, hogy ehhez hasonló itallal még egészen véletlenül sem találkozhatnak sehol. Az igaz azonban, hogy szamóca ágyas pálinka több főzde termékei között is szerepel, de ebben a különleges házasításban biztosan nem lelhető fel, tehát teljesen egyedi és utánozhatatlan termékről beszélhetünk. Mint minden Ágyas Párlat ez is 20%-ban tartalmazza a friss gyümölcsöt. Másik fontos momentuma, hogy az érlelés üvegedényekben történik, sőt az érlelés során jól végig követhető a szín anyagok kioldódása a párlatba, és ahogy a kívánatos szamóca szemek kifakulnak, a párlat ezzel párhuzamosan egyre inkább veszi fel annak színét, íz és illat anyagait. Egy hatalmas tál földieper illata a fejben, kora nyári édes aromák szétáradása a testben. Csak néhány érzés a számtalanból, ami e pohárka párlat-különlegesség kóstolása közben átmelegíti az embert, és megborzongatatja minden érzékszervét. A három hónapos érlelést követően kerül az alkohol fok beállításra 42%-os szintre, majd következik a palackozása.
Minden cseppje kincs!
Igazi ritkaság!
Fogyasszuk mértékkel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése