Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. november 18., csütörtök

Cluny Szent Odó Ágyas Pálinka



Cluny Szent Odó
Golden Alma - Egybibés Galagonya
Ágyas Pálinka


Ma egy újabb nagy reményekkel kecsegtető esszencia született meg pincészetemben. Olyan, amely már igen régi álmom volt. A nap szentje méltó védőszentje ennek a párlatnak. Szent Odó olyan bencés apát volt, aki erőteljes változtatásokat vitt végbe a szerzetességben. Ez az ital, amelyet sikerült megalkotnom legalább ilyen erőteljes változásokat fog végbe vinni azokban, akik fogyasztanak belőle. E szenthez szentelt esszencia olyan kuriózum lesz italaim sorában, amely fényes csillagként fog tündökölni. Mire alapozom mindezeket a várakozásokat? A következőkre: A párlat alapja a golden alma pálinka. Ennek aromája, illata és minden jótékony hatása párosul az egybibés galagonya minden kiváló tulajdonságával. Az ágyas pálinka régi magyar hagyományokra épülő ital. Az elmúlt századokban különféle receptúrák alapján készítették. Én a bencés ital készítés hagyományait követve literenként 16%-nyi gyümölcsöt helyezek el benne, amely benne megérve, abból kioldódva a gyümölcs minden természetes aromáját, egyéni ízét átviszi az alap italba. Fontos, hogy csak frissen szedett gyümölcsöt dolgozzunk fel, mert így annak sokkal hatékonyabb lesz a társulása, az egyesülése az alany párlattal. Az ehhez választott golden alma párlat olyan alany, amely hagyományosan engedi a társított gyümölcsök kifejlődését magában. Az érlelés 20 C fokon történik, sötét, de száraz helyen és legelőször 40 nap után lehet felnyitni. A galagonya érett állapotban, magas cukor fokkal kézzel lett szüretelve szárastul. Ezt követően kézzel történik átválogatása, átvizsgálása egyenként a bogyóknak, majd megmosásra kerülnek miután a szárak ellettek róla távolítva. Mosás után lecsurgatásra kerül, mérésre, majd pedig a bogyóalján található szőrzete kerül eltávolításra. E metszés után a gyümölcs rögtön bele kerül a tároló tartályba és mivel a vágás megsérti a bőrt, így a gyümölcshús közvetlen kontaktusba kerül az alannyal és szinte rögtön megindul belőle a szín és aromaanyag kierjedése. Ennek a párlatnak minden cseppje kimagasló értéket fog képviselni hiszen egy kortynyi elfogyasztása is két hetes rendszerességgel a szívproblémákkal küzdök számára orvosságként fog hatni. A 40 év feletti, keveset mozgó, rendszertelenül táplálkozó, dohányzó, nagy igénybevételnek, erős stresszhatásoknak kitett, menedzserek szívműködési zavarainak megelőzésére is kiváló megoldás a naponta ebből fogyasztott két centnyi ital.

Jó kedvet és jó egészséget a fogyasztásához!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése