Skóciai Szent Margit
Bátai Golden Delicates Alma Pálinka
Nem túl jól kezdődik a nap, mert a megfázás eléggé le kap a lábamról. Ennek ellenére reggel kinyitom a présházat és a pincét, de aztán elugrok az orvoshoz gyógyszerért. Visszaérkezve a féltető megszerkesztéséhez fogok. Kibontom a góré egy részén a tetőt és egy staffnival átmérem a távolságot és benézem a tető dőlésszögét is, hogy az megfelelő legyen egy pala tetőnek. 4,5 m-es szalufákra lesz szükségem szám szerint hétre. A kisebbségi önkormányzat elnökével Balogh Lacival beszélek, hogy próbáljon nekem ilyet bontottam, de jó állapotban szerezni. Csemetéket is megemlítem neki, mert szeretnék még gyümölcsfákat ültetni. Ezt követően megfejtem a szürkebarát bort, mert már 42 napja rajta van az alján és még sem állt el a forrása és tisztulni sem akar, de kierjedni már kierjedt. A 33 liternyi bort erős kénezéssel zárom le remélve, hogy lefog tisztulni magától. Délután festeni kezdek a présházban és az ott lévő négy hokedliből kettőnek a fehér részét le is kenem, de aztán fel kell ugranom a Csókába András mesteremhez, mert az is pálinkafőzésre adta a fejét. Visszaérkezve megillatozom a már kipihent Alma Pálinkámat, amely a tegnapi főzés stresszétől már kicsit magához tért és ki is hűlt. Kiváló illatokkal bír már most is pedig neki kicsit hosszabb érlelésre van szüksége. A 100%-ban alma golden delicates jellege remekül kezd kidomborodni. Az előzetes reményeket máris beváltotta most már csupán az érlelés módját kell eldöntenem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése