A kategóriába benevezett pálinkák, párlatok
értékelése, bírálata a hagyományos 20 pontos rendszerben történik. A bírálat
során az értékelők írásos tanácsokkal látják el a nevezőket az esetleges
cefrézési-, főzési-, érlelési hibák elkerülése érdekében.
Az értékelés a következő módon történik:
Illat tisztaság: 3 pont
Illat karakter: 5 pont
Íz tisztaság: 3 pont
Íz karakter: 5 pont
Harmónia: 4 pont
A zsűrizés során csak indokolt esetben adjunk töredék
pontot, ha ezt elkerülhetetlennek tartjuk.
12 - 14 pontig oklevéldíjazás történik + 1 versenypont
14 - 16 pontig bronzérem adatik + 3 versenypont
16 – 18 pontig ezüstérem adatik + 5 versenypont
18,0 – 20 pontig aranyérem adatik + 8 versenypont
Kategória győztes díjazása további pontokkal történik
+ 10 versenypont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése