Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2017. április 13., csütörtök

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. Bírálati szempontok




A kategóriába benevezett pálinkák, párlatok értékelése, bírálata a hagyományos 20 pontos rendszerben történik. A bírálat során az értékelők írásos tanácsokkal látják el a nevezőket az esetleges cefrézési-, főzési-, érlelési hibák elkerülése érdekében.


Az értékelés a következő módon történik:

Illat tisztaság: 3 pont
Illat karakter: 5 pont
Íz tisztaság: 3 pont
Íz karakter: 5 pont
Harmónia: 4 pont

A zsűrizés során csak indokolt esetben adjunk töredék pontot, ha ezt elkerülhetetlennek tartjuk.

12 - 14 pontig oklevéldíjazás történik + 1 versenypont
14 - 16 pontig bronzérem adatik + 3 versenypont
16 – 18 pontig ezüstérem adatik + 5 versenypont
18,0 – 20 pontig aranyérem adatik + 8 versenypont
Kategória győztes díjazása további pontokkal történik + 10 versenypont

Kategória győztest abban az esetben emelünk ki, amennyiben legalább 5 ital kerül oda benevezésre. Ha kategóriában csak egy 20 pontos párlat lesz, így automatikusan ő a kategória győztese, vagyis a Champion, amennyiben nincs húsz pontos, úgy az aranyérmesek közül kell kiválasztani a legjobbat, amely a kategória Championja lesz, ha viszont több 20 pontos is előfordul, így azok közül kell kiválasztani a Championt, amelyért + 25 pont jár. A 10 kategória győztes ital közül a szakmai zsűri választja ki a legjobb championt amelyért + 50 pont jár. Ennek nyomán ezé az italé lesz a Verseny Legjobb Párlata Cím. A nevezett italok elért eredményeik alapján kapják a pontokat és ezek a versenyző neve mellé feljegyzésre kerül minden nevezett párlata esetében, majd összesítése után a legtöbb pontot szerzett nevező kapja a Báta Legjobb Pálinkakészítője címet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése