2016/214. elismerése
Királyleányka Natúr Borpárlat 2012.
Nem igazán nevezhető ez az italunk friss párlatnak, hiszen egyike azoknak az italainknak, amelyet a kezdetekben készítettem el. Ebben az évben az ősz valami borzasztóan zsúfolt volt. Ennek az volt az oka, hogy ekkor már bérfőzde főzőmesterként tevékenykedtem, de egyben még a szőlészeti munkámat sem hagytam abba, ami azt jelentette, hogy közel napi húsz órát dolgoztam szeptember-október magasságában. Ennek okán nem igen maradt időm az elkészített borok fejtésére, ápolására, és így elhatároztam, hogy azok egy részéből is párlatot készítek. A döntés, így utólag is helyesnek bizonyult, hiszen nemcsak ezt az egy aranyat nyertem az ebből készült párlatokkal, hanem többet is. Erre a versenyre végül is azért vettem elő ismét ezt az italunkat, mert tudatosan a szőlőből készült italainkkal szerettem volna nagyot alakítani, ami szintén láthatóan sikerült is. Nagyon örültünk az újabb arany elismerésnek, amely azt is újfent bizonyította, hogy a kisüsti párlatok az évek teltével nemhogy veszítenének értékükből, hanem még finomodnak is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése