Versenykiírás
1. A verseny megnevezése: Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület 4. Házi Pálinkaversenye
2015. július 25. 10-15 óra között
2. A verseny célja: Lehetőséget adni a minőségi pálinkát főzető kikötői hajósok számára egy
hivatalos megmérettetésre, a pálinka kulturált fogyasztásának
népszerűsítése
3. A verseny szakmai támogatói:aSpiritus Primus Kft.és aCsalló Manufaktura Kft.
4. Versenyrendezőség: Versenyvezető: Dr.Nemeshegyi Gábor
Kódoló, dekódoló: Fejes Dóra
Minta felelősök: Németh Krisztina és Pákozdi Rita
Versenyiroda: Huzsvár Zoltán, Fejes Dóra
5. Hivatalos bírálók: „A” bírálói asztal „B” bírálói asztal
Cseh Gábor vezető bíró Csalló Jenő vezető bíró
Benedict András Csanda József
Gombos István Gibicsár Tamás
Szabó Tibor Huzsvár Zoltán
6. Részvételi feltételek: A versenyen az egyesület tagjai, bérlői és azok barátai vehetnek részt,
kizárólag saját készítésű házi (vagy bérfőzetett) pálinkával.
Egy személy legfeljebb három mintával nevezhet.
A versenyre 0,5l-es mintát kell beadni, jól zárható, felcímkézett üvegben.
A címkén fel kell tüntetni:
• a tulajdonos nevét (telefonszámát)
• a pálinka gyümölcs jellegét (nem fantázianevet)
• bírálati kategóriáját (a kiírás szerint)
• alkoholfokát %-ban (ha nem ismert pontosan, a becsült értéket)
7.Bírálati Kategóriák: • tiszta pálinkák (T)
• ágyas pálinkák (A)
8. Nevezési határidő: 2015. július 24. 13 óra!
A nevezendő mintaszámot lehetőség szerinti mielőbb jelezzék Fejes Dóra
felé!
9. Nevezés helyszíne: A Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötő kis tárgyalója.
A minták korábban is leadhatók Fejes Dóránál, előre egyeztetett
időpontban, ahol a címkézésben is segítséget kaphatnak.
10. A bírálat rendszere: A minták elbírálására a 20 pontos súlyozott bírálati módszert alkalmazzuk:
• Illat tisztaság max. 3 pont
• Illat tartósság max. 5 pont
• Íz tisztaság max. 3pont
• Ízkarakter max. 5 pont
• Harmónia, tartósság max. 4 pont
11. Értékelés: Az összpont alapján a következő értékelések adhatók:
• nem hibátlan termék 5-13 pont
• megfelelő termék 14-16 pont bronz érem
• megfelelő, hibátlan termék 17-18 pont ezüst érem
• hibátlan, kiváló termék 18-20 pont arany érem
12. Díjazás: Minden nevező ajándékot kap
Bírálati kategóriánként éremdíjak kerülnek kiadásra
A két bírálói asztal együttes döntése alapján a legtöbb pontot kapott pálinka
elnyeri „A Kikötő legjobb pálinkája 2015” különdíjat
13. A versenynap programja:
10.00 óra Ünnepélyes megnyitó
10.15 – 13.00 Pálinkák bírálata
15.00 A házi pálinka verseny szakmai értékelése
Eredményhirdetés, díjátadás
15.30 – 16.30 Díjnyertes pálinkák kóstolója
A pálinkakóstolás művészete néhány lépésben
Gyakorlati oktatás „amatőröknek”
Szakmai konzultáció
1. A verseny megnevezése: Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület 4. Házi Pálinkaversenye
2015. július 25. 10-15 óra között
2. A verseny célja: Lehetőséget adni a minőségi pálinkát főzető kikötői hajósok számára egy
hivatalos megmérettetésre, a pálinka kulturált fogyasztásának
népszerűsítése
3. A verseny szakmai támogatói:aSpiritus Primus Kft.és aCsalló Manufaktura Kft.
4. Versenyrendezőség: Versenyvezető: Dr.Nemeshegyi Gábor
Kódoló, dekódoló: Fejes Dóra
Minta felelősök: Németh Krisztina és Pákozdi Rita
Versenyiroda: Huzsvár Zoltán, Fejes Dóra
5. Hivatalos bírálók: „A” bírálói asztal „B” bírálói asztal
Cseh Gábor vezető bíró Csalló Jenő vezető bíró
Benedict András Csanda József
Gombos István Gibicsár Tamás
Szabó Tibor Huzsvár Zoltán
6. Részvételi feltételek: A versenyen az egyesület tagjai, bérlői és azok barátai vehetnek részt,
kizárólag saját készítésű házi (vagy bérfőzetett) pálinkával.
Egy személy legfeljebb három mintával nevezhet.
A versenyre 0,5l-es mintát kell beadni, jól zárható, felcímkézett üvegben.
A címkén fel kell tüntetni:
• a tulajdonos nevét (telefonszámát)
• a pálinka gyümölcs jellegét (nem fantázianevet)
• bírálati kategóriáját (a kiírás szerint)
• alkoholfokát %-ban (ha nem ismert pontosan, a becsült értéket)
7.Bírálati Kategóriák: • tiszta pálinkák (T)
• ágyas pálinkák (A)
8. Nevezési határidő: 2015. július 24. 13 óra!
A nevezendő mintaszámot lehetőség szerinti mielőbb jelezzék Fejes Dóra
felé!
9. Nevezés helyszíne: A Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötő kis tárgyalója.
A minták korábban is leadhatók Fejes Dóránál, előre egyeztetett
időpontban, ahol a címkézésben is segítséget kaphatnak.
10. A bírálat rendszere: A minták elbírálására a 20 pontos súlyozott bírálati módszert alkalmazzuk:
• Illat tisztaság max. 3 pont
• Illat tartósság max. 5 pont
• Íz tisztaság max. 3pont
• Ízkarakter max. 5 pont
• Harmónia, tartósság max. 4 pont
11. Értékelés: Az összpont alapján a következő értékelések adhatók:
• nem hibátlan termék 5-13 pont
• megfelelő termék 14-16 pont bronz érem
• megfelelő, hibátlan termék 17-18 pont ezüst érem
• hibátlan, kiváló termék 18-20 pont arany érem
12. Díjazás: Minden nevező ajándékot kap
Bírálati kategóriánként éremdíjak kerülnek kiadásra
A két bírálói asztal együttes döntése alapján a legtöbb pontot kapott pálinka
elnyeri „A Kikötő legjobb pálinkája 2015” különdíjat
13. A versenynap programja:
10.00 óra Ünnepélyes megnyitó
10.15 – 13.00 Pálinkák bírálata
15.00 A házi pálinka verseny szakmai értékelése
Eredményhirdetés, díjátadás
15.30 – 16.30 Díjnyertes pálinkák kóstolója
A pálinkakóstolás művészete néhány lépésben
Gyakorlati oktatás „amatőröknek”
Szakmai konzultáció
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése