VI. Gyermelyi Pálinka Est
2015.
március 7-én szombaton 18 órai kezdettel rendezzük meg a
VI.
Gyermelyi Pálinka Estet,
melyre
ezúton tisztelettel meghívunk minden pálinkabarátot!
Helyszín:
Iskola aula
A
korábbi Pálinka Estek hagyományaihoz hűen most is szívesen vesszük, ha a közös
kínáló asztalra minél több résztvevő hozza el saját pálinkáját, amit a vacsora
után bárki megkóstolhat. A saját pálinkák bírálatának lehetőségét idén is
biztosítjuk, melyeket február 17-én egy három fős bizottság fog hivatalos értékelő
lapokon bírálni.
A
minősíteni kívánt pálinkákat Nagy Attilánál lehet leadni Gyermelyen, az
Iskola utca 39. szám alatt, február 9. és 15. között, délutánonként. A
0,5 literes üvegekre csak a gyümölcs nevét, évjáratot, és alkohol %-ot
kérjük feltüntetni! A bírálat díja: 500 Ft mintánként. Itt szeretnénk felhívni
az érdeklődők figyelmét a részvételi jegyek elővételben történő megvásárlására,
melyért 2.000 Ft támogatói hozzájárulást kérünk. Természetesen a belépők a
helyszínen is megvásárolhatók lesznek. Minden kedves vendégünket ebben az évben
is megajándékozunk egy gravírozott pálinkás pohárral!
Az est
első részében bemutatkozik a külföldi elismerésekkel is bíró:
Nobilis
Pálinkafarm
A
pálinkamaximalistákból álló vállalkozás prezentációja során betekinthetünk a
minőségi párlatok készítésének világába, és néhány ritka pálinka kóstolására is
lehetőségünk nyílik majd. Ezalatt apró falatkákat kínálunk „kísérőnek". A
következő vendég előadónk a:
Kokoferm
Kft. Ügyvezetője Dr. Kovács István
lesz,
aki a cefrekészítés különböző segédanyagaival ismertet meg bennünket.
Segítségével ízesebb, jobb illatkarakterű, és magasabb kihozatalú cefrék
készítésének fortélyait sajátíthatjuk el. Annak érdekében, hogy ezeket a jól
előkészített alapanyagokat legyen mivel akár otthon is kifőzni, meghívtuk a:
Pálinka
Team tagjait: Szabó Ferencet, és Magyar Lászlót,
akik
évek óta a pálinkafőzők fejlesztésével, gyártásával, illetve bemutatásával és
forgalmazásával foglalkoznak. Kiváló minőségű magyar gyártású pálinka főző
berendezéseket fognak nekünk bemutatni, melyekkel a törvényi szabályozás
keretein belül, saját fogyasztásra készíthetünk párlatokat. Befejezésként a
bírált párlatok értékelését, és az arra érdemesek okleveleinek átadását végzik
el a bíráló bizottság tagjai:
Hornung
József és Gál Gábor főzőmesterek, valamint Nagygyörgy László érzékszervi bíráló
Ezt
követően meleg disznótoros vacsorával kínáljuk a vendégeket, majd zárásként
kötetlen beszélgetések keretében lehetőség nyílik az értékelő lapok
átvételére-megbeszélésére, valamint a cefrézés és főzés területén felmerült
kérdések megvitatására.
Várunk
minden érdeklődőt!
Nagy
Attila, Végh Zsigmond
időpont:
2015-03-07
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése