Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. február 10., kedd

VI. Gyermelyi Pálinka Est



VI. Gyermelyi Pálinka Est


2015. március 7-én szombaton 18 órai kezdettel rendezzük meg a
VI. Gyermelyi Pálinka Estet,
melyre ezúton tisztelettel meghívunk minden pálinkabarátot!

Helyszín: Iskola aula

A korábbi Pálinka Estek hagyományaihoz hűen most is szívesen vesszük, ha a közös kínáló asztalra minél több résztvevő hozza el saját pálinkáját, amit a vacsora után bárki megkóstolhat. A saját pálinkák bírálatának lehetőségét idén is biztosítjuk, melyeket február 17-én egy három fős bizottság fog hivatalos értékelő lapokon bírálni.
A minősíteni kívánt pálinkákat Nagy Attilánál lehet leadni Gyermelyen, az Iskola utca 39. szám alatt, február 9. és 15. között, délutánonként. A 0,5 literes üvegekre csak a gyümölcs nevét, évjáratot, és alkohol %-ot kérjük feltüntetni! A bírálat díja: 500 Ft mintánként. Itt szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét a részvételi jegyek elővételben történő megvásárlására, melyért 2.000 Ft támogatói hozzájárulást kérünk. Természetesen a belépők a helyszínen is megvásárolhatók lesznek. Minden kedves vendégünket ebben az évben is megajándékozunk egy gravírozott pálinkás pohárral!
Az est első részében bemutatkozik a külföldi elismerésekkel is bíró:
Nobilis Pálinkafarm
A pálinkamaximalistákból álló vállalkozás prezentációja során betekinthetünk a minőségi párlatok készítésének világába, és néhány ritka pálinka kóstolására is lehetőségünk nyílik majd. Ezalatt apró falatkákat kínálunk „kísérőnek". A következő vendég előadónk a:
Kokoferm Kft. Ügyvezetője Dr. Kovács István
lesz, aki a cefrekészítés különböző segédanyagaival ismertet meg bennünket. Segítségével ízesebb, jobb illatkarakterű, és magasabb kihozatalú cefrék készítésének fortélyait sajátíthatjuk el. Annak érdekében, hogy ezeket a jól előkészített alapanyagokat legyen mivel akár otthon is kifőzni, meghívtuk a:
Pálinka Team tagjait: Szabó Ferencet, és Magyar Lászlót,
akik évek óta a pálinkafőzők fejlesztésével, gyártásával, illetve bemutatásával és forgalmazásával foglalkoznak. Kiváló minőségű magyar gyártású pálinka főző berendezéseket fognak nekünk bemutatni, melyekkel a törvényi szabályozás keretein belül, saját fogyasztásra készíthetünk párlatokat. Befejezésként a bírált párlatok értékelését, és az arra érdemesek okleveleinek átadását végzik el a bíráló bizottság tagjai:
Hornung József és Gál Gábor főzőmesterek, valamint Nagygyörgy László érzékszervi bíráló
Ezt követően meleg disznótoros vacsorával kínáljuk a vendégeket, majd zárásként kötetlen beszélgetések keretében lehetőség nyílik az értékelő lapok átvételére-megbeszélésére, valamint a cefrézés és főzés területén felmerült kérdések megvitatására.

Várunk minden érdeklődőt!
Nagy Attila,  Végh Zsigmond
időpont:
2015-03-07


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése