Jelentkezési
felhívás
Kárpát-medencei Pálinka,
Párlatverseny és Gasztrofesztivál
keretében megrendezendő
Kárpát-medencei
Pálinka- és Párlatversenyre
valamint a
Bor-,
Pálinka- és Párlatszépségversenyre
2014. október 13 - 19.
Program:
13-14-15-én (hétfő, kedd, szerda)
0900 Pálinkák, párlatok szakmai zsűri
által történő érzékszervi bírálata
16-án
(csütörtök)
0900 Bor-, Pálinka- és
Párlatszépségverseny
17-én
(péntek)
0900 VJASZSZ szakmai nap megnyitója
1400 Pálinkák, párlatok társadalmi
zsűri által történő érzékszervi bírálata
16 Kárpát – medencei labdarúgó
és kézilabda (Old boys) torna – (péntek-szombat-vasárnap)
18-án
(szombat)
0830 Kárpát-medencei Lovagrendek felvonulása (indulás 0930) – A keceli
Szentháromság templomban
1500 A Dél-Alföldi régió kajszibarack
pálinkáinak versenye
A
Dél-Alföldi régió szőlőpálinkáinak versenye
A Bor-,
Pálinka- és Párlatszépségverseny eredményhirdetése
A
Kárpát-medencei Pálinka és párlatversenyének eredményhirdetése
A programok
helyszíne: T.G.-Virágdekor Szakképző
Iskola és Kollégium
Tájékoztatjuk, hogy az idén is megrendezésre
kerül a Keceli Pálinka Ünnep keretében
a Kárpát-medencei Pálinka és
Párlatverseny, valamint a Bor-,
Pálinka- és Párlatszépségverseny, amelyre tisztelettel várjuk azon kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők,
magánfőzők, valamint a határainkon túli párlatfőzők jelentkezését, akik
szeretnék megmérettetni pálinkáikat, párlataikat egy jelentős tradíciókkal
bíró, széles szakmai támogatottsággal rendelkező versenyen.
A verseny célja népszerűsíteni a kulturált
pálinka- és párlatfogyasztást, a gasztronómiával való összefonódást,
lehetőséget teremteni a pálinka- párlatszakma, a gasztronómia képviselőinek és
fogyasztóinak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat,
szakmai tapasztalataikat.
A Kárpát-medencei
pálinka- és párlatverseny elengedhetetlen része a Dél-alföldi Régió Kajszibarack és Szőlő Pálinkáinak versenye, melyen
kiválasztásra kerül a Dél-alföldi Régió legjobb kajszibarack, valamint szőlő
pálinkája, továbbá az egyedinek mondható Bor-,
Pálinka- és Párlatszépségverseny.
A Pálinka Ünnep fővédnöke:
Dr. Fazekas
Sándor Vidékfejlesztési
Miniszter, Országgyűlési képviselő
A Pálinka Ünnep védnökei:
Jakab
István Magyar
Országgyűlés alelnöke, Országgyűlési képviselő
Font Sándor Magyar
Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Országgyűlési képviselő
Bányai
Gábor Bács-Kiskun
Megyei Közgyűlés elnöke, Országgyűlési képviselő
Rideg
László Bács-Kiskun
Megyei Közgyűlés alelnöke
Dr. Pataki Mihály Európai
Unió Oktatási Szövetségének tagja, c. igazgató
Kerényi János Országgyűlési
Képviselő
Kovács Ernő Bács-Kiskun
Megyei Kormányhivatal, kormánymegbízott
Haszilló Ferenc Kecel
Város, polgármester
Galló Gergely T.G.-Kertészeti
Kutatókat, Oktatókat, Gyakorlati Szakembereket Támogató Országos Alapítvány
igazgatója
A Pálinka Ünnep szakmai védnökei:
Pálinka
Nemzeti Tanács Mihályi László elnök
Első
Magyar Fehérasztal Lovagrend Benke László nagymester
Magyar
Pálinka Lovagrend Egyesület Piros László nagymester
Magyarországi
Borrendek Országos Szövetsége Dr. Terts András elnök
Kisüsti
Pálinkafőzők Országos Egyesülete Birkás István elnök
Gyümölcspálinka-főzők
Egyesületeinek Országos Szövetsége Dr. Szóráth Judit alelnök
Szeretnénk megmutatni, hogy a pálinkák és a párlatok már hozzátartoznak nemzeti gasztronómiánkhoz, életérzésünkhöz, immár túljutva az utóbbi évtizedekben tapasztalt problémákon.
Kérjük, tisztelje meg rendezvényünket
pálinkáinak, párlatainak versenyünkre történő nevezésével! Jelentkezését
követően, küldjük a jelentkezési lapot.
A
Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny elnöke: Béli Géza, a Pálinka Nemzeti
Tanács tagja, okleveles Pálinkamester
A
Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny szakmai igazgatója: Krizl Edit,
okleveles Pálinkamester
A
Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny elnöke:
szakmai vezetője: Aradi Péter – okleveles
Pálinkamester, grafikus
tagjai:
Szőllösi Edit – okleveles Pálinkamester, pálinkaturizmus szakértő
Az előző évek nagy sikerére való tekintettel,
ebben az évben ismételten várjuk a kereskedelmi
pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők minél nagyobb számú jelentkezését a
versenyre.
A
verseny kiírásban leírtaknak nem megfelelően leadott minták nem kerülnek
zsűrizésre.
A szakmai pálinka és párlatversenyre a pálinkákból és
a párlatokból fajtánként minimum 3 - 3 üveg 0,5 literes palackot, a pálinkák és
a párlatok társadalmi zsűrizésre fajtánként 2 litert (a társadalmi zsűri
létszáma kb. 120 fő), a szépségversenyre pálinkák és párlatok esetében 2-2
palackot, borok esetében fajtánként minimum 2 - 2 palackot kérünk leadni.
Nevezési díj nincs, ugyanakkor kérjük a tisztelt
nevezőket, hogy pálinka- és bormúzeumunknak szíveskedjen felajánlani egy - egy
palack pálinkát, párlatot, bort. A felajánlott pálinkák, párlatok, borok
múzeumunkban kerülnek elhelyezésre, ahol a látogatók folyamatosan
megtekinthetik, ezzel segítve az elhelyezett termékek ismertségének növelését.
A szépségverseny bírálati
szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája, szövege,
elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.
A Pálinka Ünnep kiemelkedő eseményét és
népszerűségét figyelembe véve, lehetőséget nyújtunk a nevezők részére a
társadalmi zsűriben való részvételre. Ennek
során ismertetésre kerül a bírálási módszer, tréningszerűen felvezetésre
kerülnek a bírálatra behozott pálinkák és párlatok, egyúttal lehetőséget adva a
jelenlévők szakmai ismereteinek fejlesztésére. A társadalmi zsűribe való bejelentkezést 2014. 10. 06-ig kérjük
megküldeni az iskola címére.
A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat a következő címre kérjük eljuttatni 2014. 10. 06-ig:
hétköznap
600 -
2100 óráig
munkaszüneti napon előre
egyeztetett időpont alapján
T.G.-Virágdekor Szakképző
Iskola és Kollégium
6237 Kecel, Május
1. tér 13.
szám alá
vagy a szervezőknek, előre egyeztetett
időpontban!
Kérjük, hogy
a nevezésről előzetesen telefonon, faxon vagy e-mailen is szíveskedjenek
bennünket tájékoztatni:
(kapcsolattartó: Szénási Szilvia, Takács Lotti tel.:
78/422-910, 30/967-6978,
fax: 78/422-910
e-mail: karpatmedenceipalinkaverseny@gmail.com honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu)
A nevezési lapot: kereskedelmi pálinka és párlat esetén a jövedéki
szabályoknak megfelelő kísérő okmányt, bérfőzött párlat esetén a pálinka
származási igazolványának másolatát, a bérfőzető pontos elérhetőségével együtt
kérjük mellékelni a pálinkához. Magánfőzők a pontos név, cím feltüntetésével, a
párlat fajtáját és mennyiségét, a termelő aláírásával.
A versenyen a szakmai zsűri által legjobbnak
minősített pálinka vagy párlat gyártója, egy 100 l feletti térfogatú érlelő
fahordót nyer. A szakmai zsűri döntése alapján a különdíjat nyert termékek
gyártói térítésmentes Pálinka-gyártó képzésben való részvételt nyernek. Minden
nevező minősítő oklevelet kap.
Házigazda: Téglás
András a T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium, alapító, címzetes
igazgató, ötletgazda
A rendezvény idejére előzetes bejelentkezés alapján
szállást (szálloda, kollégium) és
étkezést tudunk biztosítani.
Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft. Takács Lotti, Senduláné Kiss Erzsébet tel.:78/422-911
Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft. Takács Lotti, Senduláné Kiss Erzsébet tel.:78/422-911
A rendezvény ideje
alatt tanszeszfőzde bemutatás,
folyamatos pálinkafőzés.
A változtatás jogát a szervezőbizottság
fenntartja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése