Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. január 22., vasárnap

Cseresznyeszilva Ágyas Párlat 2010.


15.

2010/0830

AQUAVINICUM

ÁGYAS

ERDEI GYÜMÖLCS

Cseresznyeszilva Párlat
üvegben érlelve



A következő párlattal szintén egy kuriózumot szeretnék figyelembe ajánlani. Elhagyott bozótosak, erdők, parlagon maradt földterületeken található erdei gyümölcsről van szó. A formája cseresznye, a magja, mint a szilváé. Érett állapotban a húsa nagyrészt édes, de a mag körül akkor is savanykás marad. És nem akar leválni a magról. Arról már nem is beszélve, hogy a fa ágain három centis, tűhegyes tüskékkel védekezik a leszedés ellen. Sűrű ágai, sok sarj hajtása miatt nem kis feladat egy-egy fa vagy bokor megközelítése és gyümölcseinek összeszedése. A legnagyobb melegben is csak alaposan felöltözve, védőruhában érdemes megpróbálni, mert a tüskéi okozta sérülések kellemetlen gyulladásokat képesek okozni. Egy azonban biztos, megéri a fáradságot, mert rendkívül különleges gyümölcs birtokába juthatunk. Van, aki potyószilvának ismeri, van, aki kis ringlónak hívja és van egy olyan alternatív kiegészítő terápiás ágazat is, az eredeti Bach-virágterápia, amely cseresznyeszilvának, azaz a Higgadtság Virágának is nevezi! Nagyszüleink még ismerték a hozzá társított házi praktikákat, miszerint távol tartotta a rontást, a szemmel verést, a rosszindulatú pletykát és a negatív energiákat a háztól és a házban lakó emberektől is. Éppen ezért vidéken, vagy a házak előtt vagy mögött mindig áll egy-egy szerencsehozó cseresznyeszilva fa! Persze az igazi megoldás a feszültséget és a félelmeket kiváltó ok megszüntetése vagy az eszencia, párlat alkalmazásával, vagy akár egy huzamosabb ideig tartó kúrával, vagyis a cseresznyeszilva rendszeres evésével és használatával érhető el. Ennek a párlatnak az esetében a cseresznyeszilva párlat, cseresznyeszilva ágyra került. Pazar színű, illataiban, zamataiban a virágok frissességét hordozó párlat született, amelyet 2011-ben a Keceli Pálinkaversenyen bronzéremmel jutalmaztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése