3.
A verseny
zsűri
·
Szederkényi
Ferenc
csúcs zsűri
elnöke
·
Bay
Norbert
okleveles
pálinkabíráló
·
Gerencsér
Izabella
Gerencsér
Pince
1-es
zsűri
·
Szederkényi
Ferenc
elnök
·
Dankó
Géza
Magyar
Magánfőzők Pálinka Egyesület tagja
·
Cindel
Mária
magánfőző,
okleveles pálinkabíráló
2-es
zsűri
·
Bay
Norbert
elnök
·
Németh
Józsefné
Magyar
Magánfőzők Pálinka Egyesület tag
·
Jerger
Zsolt
borász,
szőlész, okleveles pálinkabíráló
3-as
zsűri
·
Gerencsér
Izabella
elnök
·
Göldner
Emil
magánfőző
·
Lakó Csaba
okleveles
pálinkabíráló
Fontos,
hogy a zsűri tagjai pártatlan, elfogulatlan értékítélettel, szakmai
hozzáértéssel bírjanak. Érintett ital nem kerülhet az asztalukhoz, erről a
versenyigazgatósága köteles gondoskodni. A zsűri tagjainak száma a nevezett
párlatok függvénye. A zsűrizésben csak azon személyek vehetnek részt, akik
alkalmasak az elfogulatlan, korrekt bírálatra, megfelelő kondícióban vannak. A
bírálók az érzékszervi zsűrizés napjain egészségesen kötelesek megjelenni
(munkaképesen és cselekvőképesen). A bíráló felső légúti hurut, allergiás
rhinitis, egyéb akut és idült érzékszervi megbetegedése esetén, amely során
romlik a szaglás, ízlelés, nem vehet részt a zsűrizésben. Egy zsűritag egy nap
megosztva maximum 50 párlatot bírálhat le. A zsűrizés 3 fős bizottságban
egyénileg zajlik, majd az eredmény összevetésre kerül és konszenzus kerül
kialakításra. Tehát minden párlatot 3 zsűri tag is értékel és összesít, a
végeredményt a zsűri bizottság elnöke is aláírja. A bírálati lapot nemcsak
pontozással, hanem szövegesen is értékelni kell, és minden esetben alá kell
írni olvashatóan, hogy az, később is felvállalható legyen.
Az
alapzsűrizést követően a 3 zsűri bizottság elnöke, amelyek a csúcs zsűrit
fogják ezután képezni. Feladataik az egyes kategóriák championjainak kiválasztása,
majd a győztes italok kiválasztása az adott 10 kategória győztes közül, végül a
győztes párlatok közül ki kell választaniuk a legjobb párlatot is, amely a
verseny abszolút győztese lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése