Rigóvári Merlot
2009. októberében került sor a szőlő szüretelésére a Bátai Hegyközség területén Balogh Csaba és Attila testvérek területén, amely az 56-os út mellett a Dunaszekcsői utolsó dűlőben helyezkedett el. A csemege azonnal bogyózásra került, majd műanyag kádban kezdődött meg az erjesztése. A must 18 fokról indult. A tőrkő a forrás alatt hat óránként törésre került. A forrás 15 nap alatt zajlott le. Ezt követően préselésre került és a must fahordóba került elhelyezésre. Négy hét elteltével került sor az első fejtésre december 16.-án. Ekkora a must már must szentelést kapott Szent Márton napkor. A fejtéskor törzsoldattal gyenge kénezésben részesült. Szent János napkor a hordó megbontásra került és borszentelésben részesült. A következő fejtésre 2010. február 16.-án került sor szintén törzsoldattal, úgy szintén gyenge kénezéssel. Szent József napkor március 19-én a Bátai Hegyközség borversenyén a pincészet legjobb eredményét az ezüst érmet nyerte el a felvonultatott kétszáz borminta között.
2009. októberében került sor a szőlő szüretelésére a Bátai Hegyközség területén Balogh Csaba és Attila testvérek területén, amely az 56-os út mellett a Dunaszekcsői utolsó dűlőben helyezkedett el. A csemege azonnal bogyózásra került, majd műanyag kádban kezdődött meg az erjesztése. A must 18 fokról indult. A tőrkő a forrás alatt hat óránként törésre került. A forrás 15 nap alatt zajlott le. Ezt követően préselésre került és a must fahordóba került elhelyezésre. Négy hét elteltével került sor az első fejtésre december 16.-án. Ekkora a must már must szentelést kapott Szent Márton napkor. A fejtéskor törzsoldattal gyenge kénezésben részesült. Szent János napkor a hordó megbontásra került és borszentelésben részesült. A következő fejtésre 2010. február 16.-án került sor szintén törzsoldattal, úgy szintén gyenge kénezéssel. Szent József napkor március 19-én a Bátai Hegyközség borversenyén a pincészet legjobb eredményét az ezüst érmet nyerte el a felvonultatott kétszáz borminta között.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése